miércoles, 13 de mayo de 2015

EL PATRIMONI INDOCUMENTAT DE TARADELL. VILLA MARIA

Retratava la casa de número 35 a la Plaça de les Eres de Taradell a la comarca d’Osona.

La descripció ens diu que és un edifici de planta rectangular i el costat més estret pertany a la façana. Consta de tres pisos: la planta baixa presenta un gran portal d'entrada i una finestra amb dues columnetes al centre. Al primer pis hi ha dues balconades amb baranes de ferro bellament treballades. El cos de l'esquerre és de menys alçada que el de la dreta, el qual presenta una decoració amb columnes salomòniques adossades, un òcul i al damunt una decoració d'estuc seguint el ramejat de tot l'edifici amb la data de construcció de 1911. Al tercer pis l'espai està repartit en dues parts, ja que a l'esquerre forma una terrassa i a la dreta, al darrera, l'edifici continua. La teulada és a dues vessants amb el carener paral•lel a la façana i està decorada. Els elements de construcció són molt variats com és usual en els edificis modernistes. Els materials en aquest cas són: la pedra, el guix, el totxo, l'estuc, el mosaic, el ferro i la fusta.


No en trobava cap dada del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, demanaré informació a l’ajuntament, als taradellencs, i urbi et orbe a qualsevol persona i/o entitat que ens pugui donar llum.

Els efectes de la ‘inèrcia perniciosa’ es deixen notar per arreu.

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME, http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar un enllaç :
http://www.xtec.cat/centres/a8029301/volta22/pin2e70.htm
La Villa Maria està situada al carrer Sant Sebastià 35 i va ser construïda entre 1911 i 1912. El mestre d'obres fou Joan Riera i Pallàs que malgrat no ser arquitecte va portar a terme moltes obres d’enginyeria civil. A l'any 1917 es van fer alguns retocs a la vivenda. El primer propietari (el que va encarregar l'obra) va ser Don Pablo Dulochs.

Son pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario