jueves, 11 de mayo de 2017

EL PANTEÓ DE RAMÓN MARIMON I FAMÍLIA. CEMENTIRI DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS.

Josep Domènech i Estepà(Tarragona, 7 d'octubre de 1858 - Cabrera de Mar, 5 de setembre de 1917), va ser l’autor del magnific monument funerari, que acull les restes mortals de Ramón Marimon i família ( ens agradarà tenir noticia del cognom matern del finat, així com el lloc i data de naixement i traspàs, i alguna dada de la seva biografia a l’email coneixercatalunya@gmail.com ), quan a la descripció tècnica reprodueixo del Mapa de Patrimoni de Vilafranca del Penedès; Panteó amb la planta en forma de creu amb tres braços formats per tres sepultures, que descansen sobre un basament i unes petites columnes. Les cares dels sepulcres estan ornamentades amb arqueries i columnes cegues. El braç posterior de la creu és de llargada més petita i dóna accés a l'interior del panteó a través d'una porta adintellada. Aquests tres braços estan coronats en el centre per un àngel sedent en un tron que s'alça amb una arquivolta ornamentada acabada en creu. A les mans porta una corona de roses.



La Vanguardia en la seva edició del divendres, 25 setembre de 1914, a la pagina 9, publicava :

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1914/09/25/pagina-9/33335998/pdf.html?search=Ram%C3%B3n%20Marim%C3%B3n

Esta mañana, á las diez, ha tenido efecto con la mayor solemnidad el traslado de los restos de don Ramón Marimón al soberbio mausoleo, insuperable obra de arte en su género, que el hijo del finado, don José, ha hecho construir .en el Cementerio de esta villa. A dicho acto ha asistido todo el clero, revestido de los mejores ornamentos, y la capilla de música de la Catedral del Panadas, aumentada notablemente, ha entonado magistralmente el Benedictus.

Seguidamente se ha celebrado en dicho templo, severamente enlutado como nunca, un Oficio-aniversario.

La espaciosa nave se ha'visto llena de fieles, figurando todas las personalidades de esta villa, que han querido reiterar á nuestro ilustre compatricio su cariño y admiración.


Com recordava el ‘Rei mentider’ ; nunca fue la nuestra – el castellano - , lengua de imposición

El Cementiri de Vilafranca del Penedès és una de les moltes ‘visites recomanables’ que els catalans han de fer en el seu pelegrinatge vital.

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2016/07/capella-del-sant-crist-del-cementiri-de_25.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2014/02/panteo-21-del-cementiri-de-vilafranca.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2014/02/panteo-de-josep-balaguer-marti-i.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2014/02/panteo-de-lantoni-jane-formosa.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/05/el-panteo-de-ramon-marimon-i-fam

Us penarà tota l’eternitat si no seguiu el nostre consell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario