sábado, 24 de marzo de 2018

CA L’ORENCH. BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) em feia arribar una fotografia de la casa dita Ca l’Orench, al número 34 del carrer Ample de Blanes. https://www.facebook.com/Pastisseria-Orench-537819272922758/


Els amics del Coac de Girona en tenen una informació telegràfica :
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Blanes&page=5&pos=44

Edificació que dóna façana a tres carrers amb planta baixa, pis i una galeria oberta centrada. Amb la façana realitzada amb arcs d'estil renaixentista. És de destacar la decoració de la porta d'accés corresponent a un frontó trucat.

http://www.blanespromocio.cat/upload/1/fitxers/turisme%20sustenible/Cap9%20MATERIAL%20ANNEX.pdf

Edifici cantoner de dues plantes, obra de Francesc Folguera Grassi (Barcelona, 1891 -juliol de 1960). El pis inferior ha sofert grans modificacions, tot i que conserva l’ostentosa porta principal, amb decoracions i relleus inspirats a l’estil barroc. Les finestres de la planta superior presenten motllures decorades. A sobre hi ha una terrassa, al centre de la qual hi ha una galeria porxada d’arcades de mig punt.

En cercava dades a Patrimoni Gencat : http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=31284

Edifici de dues plantes amb terrassa porxada que dóna a tres carrers: al carrer Ample, al carrer del Raval i al carrer Valls.

La planta baixa està adaptada a dos comerços i un d’ells té una porta monumentalitzada. Consta d’un arc de mig punt amb decoració barroca de frontó truncat, d’un escut municipal i d’una coronació que representa gerres plenes de fruita, enllaçant ja amb una de les finestres del primer pis. Aquest té vàries obertures rectangulars amb marcs motllurats de pedra, amb relleus vegetals i petites mènsules, i una obertura d’ull de bou a la façana principal. La cornisa consta de decoracions circulars i motllures vegetals.

El lateral del carrer Valls també té, al primer pis, un relleu amb vas de fruites com a l’entaulament de la porta principal.

Pel que fa a la galeria porxada que hi ha sobre el primer pis, ocupa la part central de l’edifici i té tres arcades de mig punt amb la cornisa emmotllurada i pilars quadrats amb decoració vegetal.

Restauració i reconstrucció(1926) a càrrec de Francesc Folguera Grassi (Barcelona, 1891 -juliol de 1960)

Cap dada del promotor, ni dels artistes que intervenien en la decoració de l’edifici; ens agradarà tenir-ne a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El patrimoni històric i/o artístic, la seva conservació, i àdhuc la correcta documentació son per als catalans un imperatiu ètic.

Fotografia : Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955)

Text: Antonio Mora Vergés ( L'argentera, el Camp jussà e Tarragona, 01.01,1951 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario