lunes, 12 de febrero de 2018

SABEU QUI VA SER L’AUTOR DEL QUIOSC DE LA MÚSICA QUE ES CONSERVA – ENCARA – AL PARC TAULÍ DE SABADELL?. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Retratava el quiosc de la música a l’actual Parc Taulí, en ocasió d’una prova radiològica que li feien al Josep Olive Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 )


Quan al seu autor, atès que no té cap semblança amb el quiosc modernista que hi havia als Jardinets, i que va ser enderrocar per l’Alcalde Josep Maria Marcet i Coll (Sabadell, 26 de març de 1901 - 4 d'abril de 1963). L’enderroc d’obres dutes a terme amb anterioritat a la dictadura franquista era considerat aleshores – i fins i tot encara avui – com una demostració de AMOR A ESPAÑA.
http://www.isabadell.cat/sabadell/historia/historia-de-sabadell-el-quiosc-modernista-dels-jardinets-1911-1943/

I que sabem pel que fa a l’edifici de la Clínica de la Salut que intervenien aquesta obra l’any 1901 l’ Enric Fatjó i Torras ( Sabadell, 1862-1908) https://upclosed.com/people/enric-fatjo-i-torras/


i l’any 1924 , Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – 20 de setembre del 1928) i Josep Renom i Costa (Sabadell, Barcelona, 22 de novembre de 1880 - 11 de març de 1931 )

L’Edifici de la Clinica la Salut, fou construït per a allotjar-hi els ferits de la guerra d’Àfrica.

Posteriorment fou finançat per l’Estat per a destinar-lo a hospital per a combatre la tuberculosi pulmonar. L’edifici consta d’una planta baixa, amb un cos central reculat de planta baixa i pis.

Destaca la utilització del maó com a element ornamental i a l’interior, l’antiga sala de quiròfans.

Em decantaria per considerar-lo obra de l’ Enric Fatjó i Torras, m’encantaria però, tenir-ne la certesa, o saber qui en va ser l’autor.
M’agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya @gmail.com

Antonio Mora Vergés

1 comentario:

  1. Antonio, a Patrimoni Sabadell, vaig posar una foto del meu avi quan l'estaven construint.T'he posat l'enllaç a la publicació en el teu post. Es veu molt malament. Però té escrit a ma "Parc dels Ahucaliptus" I data del 1930, per si et pot ajudar

    ResponderEliminar