jueves, 22 de febrero de 2018

IN MEMORIAM DE LA FARMÀCIA ALGUER / OFICINA DE LA CAIXA D'ESTAVIS DE SABADELL. . CASTELLAR DEL VALLÈS

Retratava l’edifici amb el número 1 del carrer Torras de Castellar del Vallès, originalment – la seva construcció es duia a terme entre els anys 1911 i 1913 pel mestre d’obres Jaume Puig que vivia al carrer Nou, 10 – ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com  – que per encàrrec del Sr. Alguer – ens agradarà tenir noticia del nom i cognoms, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com  , castellardiari@gmal.com – acolliria el domicili del promotor i la seva oficina de farmàcia.


Hi ha imatges fotogràfiques d’aquella època a l’AHC [ Arxiu d’Història de Castellar ]. Ens agradarà rebre-les a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com  per afegir-les a aquesta publicació

Posteriorment, i ja modificada la planta inferior, es llogà a la Caixa d’Estalvis de Sabadell, entitat fundada l’any 1859, i que al juny de l'any 2009 s’extingia per fusió. El procés d’eliminació de les Caixes Catalanes, encara no s’ha explicat a la ciutadania.

Imagino que també d’aquella època en deuen haver fotografies, ens agradarà rebre-les a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmal.com per afegir-les a aquesta publicació.

Quan en recollia imatges, la casa , com la seva veïna de número 3, presenten un cert aire d’abandó, per dir-ho de forma políticament correcta.


En algun moment va acollir una acadèmia ?.

En cas afirmatiu, en teniu imatges ?

Castellar del Vallès, els Vallès Occidental , Barcelona, Catalunya, mantenen encara un patrimoni històric i/o artístic excepcional que s’hauria de divulgar mes i millor, la pertinença -forçada – al REINO DE ESPAÑA és cert que no ajuda, tant cert però, com que som una nació que amb santa obstinació persisteix en ser i estar.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 


No hay comentarios:

Publicar un comentario