sábado, 6 de enero de 2018

QUE EN SABEU DE LA REFORMA MODERNISTA DE LA MASIA DE LA RIERA DE BALENYÀ?. OSONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 ) amb la imatge de la magnifica façana de llevant de la masia de la Riera, a la parròquia de l’Ajuda de Balenyà, el Mapa de Patrimoni explica que es diferencia estilísticament de la resta de la construcció amb un volum modernista i una capella adossats, que interiorment estan integrats amb la masia.

Consta de tres nivells d'alçat i està definit per dues galeries horitzontals amb grans finestrals; al pis són geminats amb òculs ceràmics i motllura de mig punt superior i a les golfes són trigeminats amb arcs de mig punt de maó i motllura superior de maó. Els pòrtics del pis incorporen una marquesina superior sostinguda amb cabirons. A l'extrem de xaloc s'hi adossa la capella.


Cap dada de l’autor d’aquesta ‘ transformació’, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercataunya@gmail.com

Avui els Reis seran tristos per als que tenen un familiar a la presó, o a l’exili, també, també, per a tots els catalans de bona fe, que contemplem l’acarnissament amb que son tractats per part d’un estat que és diu democràtic.

A la facultat de dret ens ensenyaven que el III Reich, va ser un ‘estado de derecho’, que generava lleis com les que emparaven l’holocaust.

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario