domingo, 17 de diciembre de 2017

MODERNISME A SANT FELIU DE CODINES. LA BARONIA. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 ) i l’Antonio Mora Vergés, ens decidíem a fer un tomb per Sant Feliu de Codines, malgrat el vent fred del divendres 15.12.2017, o fèiem gràcies al vehicle Megane Scenic, que malgrat la pèrfida obsolescència programada, de la que Renault manifesta no voler-se’n fer càrrec, ens ha porta – i ens porta – per arreu de Catalunya.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant del Casal modernista que ocupa l'indret de l'antic Mas Bosc o Can Bosc dels Rufets. Lleia que l’any 1920 va ser adquirit pel senyor Francesc Trinxet Mas , que el va fer reedificar entre el 1920 i 1924 per l'arquitecte Joan Rubió i Bellver ( Reus, 24 d'abril de 1870 + Barcelona , 30 de novembre de 1952).


El Josep té una magnifica col·lecció de més de 2600 fotografies en color de Catalunya, de mida 13X18,  que cediria a l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall. 

Patrimoni Gencat en fa una brevíssima descripció; Edifici aïllat de tipologia ciutat jardí, situat en mig del bosc, al nord del casc urbà. Prové de la reforma de l'antiga masia de Can Bosc dels Rufets. El conjunt és de planta i volumetria complexa, coberta composta i les façanes son simètriques i acabades en pedra. És, en conjunt, un gran casal de pedra ple de detalls de millor gust modernista i cal dir-ho, molt ben tingut pels seus propietaris. Camp obert a la vessant de migdia de la muntanya, al seu entorn s'hi troben dues piscines i uns jardins de composició romàntica.

https://www.labaronia.net/?lang=ca

http://www.santfeliudecodines.cat/sant-feliu/guia-del-municipi/empreses-i-comercos/restaurant-la-baronia

http://www.santfeliudecodines.cat/sant-feliu/guia-del-municipi/bars-i-restaurants/la-baronia

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/sant-feliu-de-codines/tots/casa-francesc-trinxet-mas-fi-valles

Em cridava l’atenció el text publicat a la pàgina de l’ajuntament de Sant Feliu de Codines ; La Baronia és una masia envoltada de boscos en plena natura que gaudeix d’unes excel·lents vistes sobre Sant Feliu de Codines i la comarca del Vallès Oriental.

La bellesa del seu jardí i els detalls arquitectònics modernistes de la casa, són un perfecte escenari per a casaments, esdeveniments d’empresa i grans celebracions.

Té una disponibilitat de 4 habitacions amb bany cada una i una suite també amb bany.

Es poden llogar soltes o la masia sencera.

Preus a consultar.

No disposa - encara - Sant Feliu de Codines d’un Catàleg de Patrimoni en línia, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Dissortadament en matèria de justícia no hem trobat la resposta adient per part de Renault i de Rega
l, no defallim.

 Els crits del A POR ELLOS!!! Encara fa esglaiar, i sobta que els mateixos que excel·lien demanant repressió, demanin ara ; ¿Quien me presta una escalera para subir al madero?


Senyor, perdona’ls, perquè ni aleshores, ni ara, saben els que es fan. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario