jueves, 14 de septiembre de 2017

QUE EN SABEU DE L’AUTOR DE L’ESGLESIA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER I DE SANT LLORENÇ DE BRINDISI DE LA COLÒNIA PALÀ DE TORRUELLA, CONEGUDA TAMBÉ COM ‘LA COLONIA DE LES FLORS?. NAVAS. EL BAGES. CATALUNYA

Llegia a patrimoni Gencat que l'església de la Mare de Déu dels Roser i de Sant Llorenç de Brindisi de la Colònia Palà de Torruella, al terme de Navàs, a la comarca del Bages, és una edificació de planta irregular i de petites dimensions, malgrat la gran alçada de les naus i de l’esvelt campanar. Respon a la corrent Esteticista, amb un mercat Historicisme Neogòtic reflexat sobretot en les estructures internes de l'església i també en els elements decoratius del conjunt. Coberta amb voltes ogivals i de creueria té un absis poligonal. L'església, la seva planta , està condicionada per la proximitat de la Torre dels propietaris. La porta situada als peus dels campanar i també als peus de la façana principal que mira a llevant. La planta de clara tendència al quadrat, queda alterada per una capella de grans proporcions oberta al mur de ponent.



La darrera reforma de l’actual casa de l’Amo, duta a terme desprès de la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, s’atribueix a l’arquitecte Josep Danés i Torras (Olot, 1891 – Barcelona, 1955. Ens agradarà tenir-ne confirmació a l'email coneixercatalunya@gmail.com


Ens manquen dades tant de la primera Casa de l’Amo – dita desprès del director -, com de l’església de de la Mare de Déu dels Roser i de Sant Llorenç de Brindisi, i de l’edifici annex del convent de les monges i l’escola de nenes.



Imatges de la primer casa de l'Amo/torre del director.


L’edifici del Convent i de l’escola de les monges està actualment abandonat. M’expliquen que hi havia el projecte de fer-hi una Residencia per a gent gran.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario