martes, 14 de marzo de 2017

PEDRALTA I L’ERMITA DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU. L’EMPORDANET.

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar fotografies de Pedralta al límit dels termes de Sant Feliu de Guixols i de Santa Cristina d’Aro, i de l’ermita de l’Assumpció de la Mare de Déu.

Llegia a : http://www.socsantfeliudeguixols.com/aplec-de-pedralta

Pedralta, la que fou la pedra basculant més gran d’Europa, es troba entre els termes municipals de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.



https://www.antiguedades-riera.es/producto/27599

Aquest impressionant bloc de pedra granítica de 101 tones es va despenjar el 10 de desembre del 1996 i va ser restituït amb els diners recollits per mitjà d’una campanya que s’organitzà després d’una consulta popular en què es decidí la reposició de la pedra al lloc d’origen. Els treballs d’ascensió van ser realitzats per dues grans grues que van començar a treballar el 3 de juny de 1998. El 25 de maig de 1999 la roca va tornar a recuperar el seu lloc, a 17 metres de terra, però va deixar de ser basculant.

http://www.elpuntavui.cat/article/1-territori/11-mediambient/1029608-el-daltabaix-de-pedralta.html?cca=1&piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui
https://www.rsf.cat/fa-20-anys-de-la-caiguda-de-pedralta/

L’11 de maig de l’any 1961 se celebrava el II Aplec de Pedralta, durant el qual es va col•locar la primera pedra de l’ermita que havia d’aixoplugar la imatge de la imatge de la Verge de l’Assumpció, que havia estat donada feia poc.


https://books.google.es/books?
id=jPafDQAAQBAJ&pg=PT129&lpg=PT129&dq=PEDRALTA.+SANT+FELIU+DE+GUIXOLS&source=bl&ots=_mCfcvrUgJ&sig=JYGXMXLgqSAkmsfWMwoiwQENXXM&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjMydeU0NXSAhVjI8AKHYpFAyE4MhDoAQhYMAk#v=onepage&q&f=false

La Maria Àngels, Suquet Fontana, Directora de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, feia un excel•lent treball de recollida de dades.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario