domingo, 12 de febrero de 2017

QUE EN SABEU DE LA MISTERIOSA CASA ROMAGUERA DE CALELLA DE PALAFRUGELL?.

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar unes magnifiques fotografies de la Casa Romaguera, edifici que s’aixecava l’any 1907, al carrer del Canyers,5 a Calella de Palafrugell

No en diuen res :
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Palafrugell&page=1
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Palafrugell
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Llista?consulta=MCU0KzE3MTE3NSU2KzEwJTIwKy0xJQ==&index=100
http://www.calelladepalafrugell.cat/images/revistes/codol_46.pdf

I, dissortadament ben poca cosa a :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf

On trobava de la casa Romaguera ( a la pàgina 334 de 480 ; Xalet d'estiueig de dues plantes i semisoterrani, aprofitant els desnivells. Cos avançat amb terrasses; petit espai de jardí; obertures rectangulars disposades regularment; teulada a quatre vents. En un dels angles s'enlaira una torreta quadrangular amb remat de piràmide decorat amb ceràmica vidrada policroma.



Res del seu promotor, res del seu autor; malgrat que el ‘maligne’ té una llarga vinculació amb el sector de la construcció – recordeu els Ponts del Diable - , descartem aquí la seva intervenció.


En demanarem informació a l’avac@calelladepalafrugell.cat i a qualsevol persona i/o entitat que pugui donar-nos-en.
Recuperar la ‘memòria històrica’ és per als catalans un deure ètic.

De Calella de Palafrugell ens diu l‘enciclopèdia Catalana que es començà a poblar a la fi del segle XVIII (abans hi havia botigues o barraques de pescadors) i fou el port de cabotatge de la vila de Palafrugell (exportació de suro manufacturat, especialment des de mitjan segle XIX i fins a ben entrat el segle XX, i de rajoles i de ceràmica de la Bisbal.

Esdevingué des del segle XIX centre de pesca i d’estiueig , primer de la burgesia de Palafrugell, a partir de 1950-60 és una destinació de turisme internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario