lunes, 19 de septiembre de 2016

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE SANT JAUME, ARA DE LA MAREDEDEU DEL ROSER, DE LA CASA RAMONA. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

Rosa M. Farriol Pascual publica una fotografia datada el 14.10.1980 de la capella que hi ha a la Casa Ramona, (columnes trencades) dedicada abans a Sant Jaume, i actualment a la Mare de Deu del Roser.


En trobava poca informació :

L'any 1858 el propietari del solar, el notari Jaume Marià Ramona i Maynés, va demanar permís a l'Ajuntament per construir un edifici, segons projecte del mestre d'obres Andreu Bosch i Menós. L'obra es va acabar l'any 1860. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com ,de les dates i llocs de naixement i traspàs de Jaume Marià Ramona i Maynés.

L’any 1928, un nou propietari, Pere Pascual, hi va fer instal•lar les conduccions de gas i electricitat. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del cognom matern de Pere Pascual, i de les dates i llocs de naixement i traspàs.

L’any 1940 es van realitzar treballs de restauració a la capella del pati, dirigits per Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 16 de setembre del 1879 – Barcelona, 1 de maig del 1949).

I encara l’any 1949 l'edifici experimentà una reforma a la planta baixa a fi d'unificar els espais interiors
.

Ens agradarà rebre una imatge actual de la capella de la Marededéu del Roser de la casa Ramona de Vilanova i la Geltrú, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario