domingo, 3 de julio de 2016

LA CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE CISTELLA. EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

M`aturava – acostumo a fer-ho per arreu , al cementiri de Cistella, a la comarca de l’Empordà sobirà, a la província de Girona; recordo sempre un text al petit fossar de Salelles al Bages, en quina porta hi ha un rètol que diu :

Aturat oh caminant
I prega a Déu per nosaltres
Si vols que desprès els altres
Per tu facin altre tant


No podia verificar que mantingui encara la seva funció religiosa.



Les capelles del nostres cementiris amb els moderns tanatoris, i la descreença de la ciutadania, han esdevingut en molts casos, magatzem de mals endreços.

D’això, de la descreença de la ciutadania, n’és en bona part responsable Isidro Gomá y Tomás (La Riba, Tarragona, 19 de agosto de 1869 - Toledo, 22 de agosto de 1940), Cardenal Primat que recolzava la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTYIM de la II república, i en beneïa tots els excessos. Ell, i la memòria dels ciutadans que des de les hores es malfia dels eclesiàstics.

El sacrifici del Venerable Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), no ha pogut compensar les morts i vexacions que s’infligien a la ciutadania amb la benedicció de tants i tants clergues que cremen avui l infern.

No hay comentarios:

Publicar un comentario