lunes, 11 de julio de 2016

ESGLÉSIA DE LA MATERNITAT DE LA MARE DE DÉU. ELS CASOTS. SUBIRATS. EL PENEDÈS SOBIRÀ

Fèiem recerca des edificis escolars anteriors a la dictadura franquista de Subirats a la comarca del Penedès sobirà, i a la pedania del Casots retravata l’esglesiola advocada a la Maternitat de la Mare de Déu, la descripció ens diu ; edifici modern d'estil neoromànic rural, fet amb blocs de pedra irregulars lligats amb ciment, de nau única amb absis semicircular i teulada a doble vessant. A la cara sud, el mur està reforçat amb dos contraforts, mentre que a la nord sobresurt una petita absidiola i un annex de planta quadrada, situat a la part posterior. Les cares nord i sud presenten finestres allargassades de mig punt, i dues més a l'absis.



La façana principal presenta una portalada d'accés a l'interior d'arc de mig punt amb timpà llis, emmarcada amb dovelles de pedra moderna. Sobre aquesta porta hi ha un ull de bou circular emmarcat en maó i, coronant la façana, un campanar d'espadanya d'un sol ull fet de maó, que conserva una campana amb la inscripció "Josefina. J.M.-J.LL."

Cap dada del seu autor, com tampoc del de l’edifici modernista de les caves Olivé Batllori. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , l’absència sistemàtica d’aquestes dades, corrobora els temors de que malgrat el sàtrapa moria a la dècada dels 70 del segle XX, tot continua ‘atado y bien atado ‘.

No hay comentarios:

Publicar un comentario