miércoles, 11 de mayo de 2016

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DE BASSEGODA. ALBANYÀ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA

El Felip Hontoria Collell, compartia una publicació de la pàgina La Garrotxa, terra de mala petja del facebook, l’església de Sant Miquel de Bassegoda, al terme d’Albanyà, a la comarca de l’Empordà sobirà, a Girona.

En la recerca d’informació llegia a : http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=17843

La notícia documental més vella fins ara coneguda i relacionada amb Sant Miquel de Bassegoda es de l'any 1280, essent escripturada com "escclesia de Bassegoda".

Més tard. L'any 1362, consta com a Sancti Michaelis de Bassagoda" en el "Llibre Verd" del Capítol de la catedral de Girona.

Al segle XVII, l'antiga parròquia es troba ja agregada a la de Sant Andreu de Llorona. El topònim "Bassegoti" ve esmentat en el document de l'any 872, en el qual se citen diversos indrets donats al monestir de Sant Aniol d'Aguja.

De la descripció ens diu que es tracta d'una antiga església parroquial del veïnat de Bassegoda.

Té una sola nau amb coberta de volta apuntada i absis semicircular orientat a llevant, presenta finestra central i cornisa. La porta d'ingrés al temple és a migdia, juntament amb dues finestres. El campanar d'espadanya de doble obertura i sense campanes és a ponent, lloc on hi ha també una finestra. A l'interior una cornisa recorre els murs i presenta algunes ornamentacions de boles en alguns punt concrets.



Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario