miércoles, 24 de febrero de 2016

AQUEST EDIFICI VA ACOLLIR UN COL•LEGI?. BARCELONA

Fem recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, i malgrat haver-ne trobat quasi 700, estem lluny d’assolir la nostra fita, ja que NOMÉS en el període de la II República que acabaven a trets els sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco, es va fer un esforç gegantí per corregir la pèssima situació de l’educació que els havia deixat en ‘ herència’ el REINO DE ESPAÑA.

Llegia a : http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/2012/07/el-carrer-salses-la-seva-historia.html

Edifici de les Carmelites al C. Salses - arquitecte Miquel Bertran de Quintana ( l’hospitalet de Llobregat, 1878 + Mèxic ?. ) foto Miquel Angel Valero

En el C. Salses, pujant a la dreta, cantonada C. Lloret, es van establir les monges Carmelitanes, on tenen una important residència on s'hostegen una colla de senyores que no tenen ja forces per viure soles.

L'Edifici on ara s'estan les Carmelites, en temps de Guerra va ser ocupat pels Mossos d'Esquadra i més tard, quan la guerra va finalitzar, va ser requisat per la Guardia Civil que s'hi va establir. Finalment en la dècada dels cinquanta, es va construir una caserna en les Cases Barates d'Horta, aleshores de Ramon Albó, i van ser traslladats, allà s'estigueren fins més o menys els anys setanta.



La pregunta és obligada, l’edifici en algun moment va acollir un col•legi ?.

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/residencia-de-los-carmelitas

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercataunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario