miércoles, 15 de julio de 2015

THE CARTEL PARTY. “LA CASTA”.

Des de la ‘ Ciència’ Política s’ha desenvolupat aquest concepte ‘ partits càrtel ‘ per explicar el fet obvi per a tothom – sobretot en sistemes bipartidistes - que més que ‘competir ‘ entre ells, els partits acaben ‘ compartint’ una bona part dels recursos de l’Estat, en detriment de les necessitats dels ciutadans.


En realitat el ‘corporativisme’ és tant antic com l’home mateix, i funcionava a l'antiga Grècia, l'antiga Roma, i està en la base de religions com el budisme, cristianisme, confucionisme , hinduisme i l’ Islam....

La traducció a la llengua castellana amb el terme ‘ casta’ obeeix a la dificultat ‘tradicional’ que tenen els de la ‘llengua única ‘ per entendre expressions procedents d’altres cultures.

Qualsevol opció política esdevé ‘ casta’ , des del mateix moment de la seva constitució, de la mateixa manera que TOTES les professions defensen als seus associats i/o membres, davant la resta de la societat, sigui quina sigui, l’acusació que faci en la seva contra.

Poc a poc, anem retrocedint en direcció a la caverna, això si, ho fem enduent-nos el mòbil, la tablet, i la tota la parafernàlia tècnica de la ‘modernitat’.

Espero amb ànsia, llegir la noticia del invent del ‘pa amb tomàquet’ per part d’alguns d’aquests ‘laboratoris culinaris’ que a l’empara de les institucions neixen aquí i allà, alhora que es redueixen i/o es tanquen els centres d’investigació física, química, mecànica,....

No hay comentarios:

Publicar un comentario