martes, 14 de julio de 2015

ESCOLA D'ECONOMIA DOMÈSTICA - ESCOLA DE LA LLAR. TERRASSA

Melcior Vinyals i Muñoz (Barcelona 1878 – 1938), va ser l’autor l’any 1929 , d’aquest edifici singular aïllat, d'obra vista, amb zones angulars de maó rom, de grans proporcions i de planta rectangular, que retratava l'Enric [ Enfo ].


La descripció ens diu que està format per semisoterrani, planta baixa, entresòl i pis, formant la primera un sòcol de paredat comú amb morter. Les façanes presenten un ritme de finestres ordenat i regular, agrupades per parelles a la planta principal i individuals tant a la inferior com a la superior. Pel seu traçat superior contrasten amb les proporcions horitzontals que dominen l'edifici. La façana principal està ordenada simètricament respecte a un eix marcat pel frontó triangular que remata l'edifici i la porta d'accés, que n'ocupa dues alçades. El ràfec és de poca volada i la coberta és a quatre aigües de teula àrab.

En la recerca de la ‘memòria històrica’ dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, sou pregat de fer-nos arribar imatges i dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i/o directament a la pàgina :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

El primer feixisme ( dictadura de Primo de Rivera ) aturava l’obra de la Mancomunitat de Catalunya. L’argument era clar, malgrat no tenir recursos propis – només coordinava els de les DIPUTACIONS - havia fet més obra pública, biblioteques, escoles,... que TOTA LA RESTA del REINO DE ESPAÑA, i deixava en evidència que el nivell d’estultícia i corrupció de les elits politiques era estratosfèric.

Amb aquest mateix argument el segon feixisme, i la Democraciola, continuen practicant l’asfixia econòmica de Catalunya i els catalans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario