sábado, 30 de mayo de 2015

QUE EN SABEU DE VILA SIÓ ?. SANTA FE DEL PENEDÈS.

Santa Fe del Penedès tenia una població inferior a les 300 ànimes quan s’aixecava Vila Sió , sobta doncs, que els amics de Patrimoni Gencat, no trobessin cap informació relativa a l’autor d’aquest edifici, del que ens diu la descripció tècnica ; Edifici de planta baixa i pis, amb la façana organitzada en dos cossos clarament diferenciats. El cos principal, més ample, presenta una distribució simètrica a partir de la disposició de les obertures: a la planta baixa la porta està al centre i té una finestra a cada banda, i al primer pis, hi ha una porta amb balcó de barana de ferro forjat amb dues finestres més petites a banda i banda. Per sobre de les obertures del primer pis hi ha una fina línia de cornisa, sobre la qual hi ha tres petites finestretes ovalades amb marc emmotllat, cadascuna alineada simètricament a sobre de les finestres del primer pis. Aquest cos principal està coronat per un terrat amb balustrada al centre de la qual s'obre un element semicircular a manera de capelleta, emmarcat amb trencadís i amb unes lletres de ciment que formen la inscripció "Vila Sió". A l'interior d'aquesta capelleta es pot veure una figureta de la Immaculada Concepció.


El cos lateral de l'edifici és més alt i estret, doncs està construït a mode de torre, presentant un tercer pis a l'alçada de la terrassa del cos principal. La façana d'aquest cos està resseguida per un marc de guix de dibuix geomètric. Totes les obertures de l'edifici presenten un marc ondulat de guix de color blau que contrasta amb el fons blanc de tota la façana.

Tothom té coll avall que des del dia 01.04.139, en alguns llocs fins avui mateix, el feixisme s’ha preocupat per esborrar, emmascarar, o catalogar de forma incomplerta i/o errònia, qualsevol mostra del Patrimoni Cultural de Catalunya, també però, tothom té coll avall, que l’any 1978 començava la ‘Democraciola’, i que si a dia d’avui no tenim documentat de manera correcta el patrimoni històric de Catalunya, és perquè les ‘autoritats democràtiques’ no han tingut cap interès en fer-ho.

Sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com les dades del promotor, i les del mestre d’obres i/o arquitecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario