martes, 12 de mayo de 2015

EL PARVULARI FORESTIER. BARCELONA

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); NOMÉS en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, i prèviament la Mancomunitat de Catalunya activa entre 1914 i 1923/1925, va desenvolupar una gran activitat en els àmbits de l’educació i la cultura ; alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i dissortadament molts son hores ara, només un trist record.

Pensava que seria una tasca senzilla perquè comptava tenir l’ajuda de les Administracions, i/o que trobaria almenys una persona per cada poble, vila o ciutat de Catalunya, interessada per aquests temes del patrimoni històric col•lectiu . No vaig valorar adequadament – sóc una ànima càndida – els perniciosos efectes de ‘la inèrcia perniciosa’ en el cos social de Catalunya.

Sortosament hem comptat amb la col•laboració entre d’altres del Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME, http://vptmod.blogspot.com.es/ i autor d’aquesta breu ressenya.

L'edifici que estava al costat de l’escola Mossèn Jacint Verdaguer , el Pavelló de la Companyia Arrendatària de Tabacs de Filipines, obra racionalista de l'arquitecte Antoni Darder Marsà (1885-1956), es va bastir també per a l'Exposició, i en aquest cas va ser destinat a parvulari, el parvulari Forestier.


La foto de la inauguració del parvulari és de J.M. Sagarra

Valentí Pons Toujouse

1 comentario:

  1. el parvulari Forestier no esta al costat de l'escola mossen cinto Verdaguer si no uns 100mts mes cap el pavello de la agricultura on es ara el museu arqueolocic esta al costat del pavello municipal d'esports que ara es el teatre musical

    ResponderEliminar