martes, 26 de mayo de 2015

EL CASTELL NOU DE PERAFITA. LLUÇANÈS. OSONA. CATALUNYA

Intentava – sense gaire èxit – retratar la façana del dit Castell o Castell nou de Perafita.


La descripció ens diu ; edifici de planta quadrangular amb dues grans torres a cada costat. El cos principal és de planta baixa, dos pisos i terrat. A la planta baixa s'obre una porta d'arc de mig punt adovellat, al primer pis dues finestres geminades amb arcs lobulats i un relleu entre elles, i al segon pis dues finestres allindades. La façana queda rematada per uns merlets. La torre de la dreta està formada per quatre plantes; a la planta baixa s'obre una porta d'arc allindat i les tres plantes superiors tenen una finestra allindada. La torre esta coberta amb una teulada a quatre vessants. La torre de l'esquerra té les obertures més petites que l'altre torre i acaba amb una terrassa amb merlets i en una cantonada hi ha annexada una petita torreta circular amb coberta conoïdal. Una de les llindes que hi ha a l'edifici, que fa 40 centímetres d'amplada i un metre de llargada, està decorada amb motius geomètrics, fent una combinació de rodones amb rectangles, i té dos forats quadrats on hi havia dues bigues.


Trobava una magnifica imatge en blanc i negre a http://www.11setembre1714.org/Biografies/Puig-Beulo-Jaume-frame.htm


Retratava el blasó nobiliari a la façana, i reprodueixo de l’enllaç esmentat suara :

1706, 23-jun. Jaume Puig de Perafita , nomenat Noble per Carles III

Rebé la gràcia de ser nomenat Noble pel rei Carles III, abans que aquest sortís de Barcelona el 23-jun-1706. (NH2-240)

El conjunt inclou la capella de la Puríssima Concepció de la que en demanaré imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )


No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario