lunes, 18 de mayo de 2015

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE SUSQUEDA. ANTIGUES ESCOLES. LA SELVA. CATALUNYA

Llegia a :
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1935/08/13/pagina-10/33145888/pdf.html?search=Jos%C3%A9%20Maria%20Riera%20Reguer.

Ha sido aprobado con la indicación que hace la Oficina técnica el proyecto redactado por el arquitecto don José María Riera Reguer para la construcción por el Submunicipio de San Martínde Sacalm, Ayuntamiento de Susqueda (Gerona) de un edificio con destino a una escuela unitaria, de asistencia mixta, con vivienda para maestro.

Al mismo tiempo se concede al citado Submunicipio la subvención de 13.000 pesetas con destino a la citada construcción.


Tenim doncs localitzada – si realment – es va arribar a construir, una escola més, l’explicació que trobava a :

http://www.nadark.com/pag/nota.php?Id_Nota=23&pageNum_Notes=1&totalRows_Notes=

HISTÒRIA DE L’AJUNTAMENT
L'any 1954 uns veïns de Sant Martí Sacalm varen fer donació a l'ajuntament dels terrenys per poder construir les escoles de Sant Martí que fins aleshores eren a la rectoria. En aquells moments es va demanar al Ministerio de Educación Nacional fer la "Escuela Nacional mixta i piso para los maestros". Es varen adjudicar les obres el desembre de 1958 i al 1959 ja compraven el mobiliari per l’escola.

El curs 1970-1971 es va tancar l’escola, per falta de professors i/o alumnes.

A l’octubre de 1978, el dia de la festa Major, es va inaugurar com a ajuntament desprès de demanar a les autoritats pertinents el canvi d’ús, d’escola a ajuntament. El que era la clase es va convertir en Sala d'Actes, i es va construir un despatx annex. Finalment, l'any passat es varen realitzar les obres i on era el pis dels professors ara són les noves oficines de l’ajuntament.



Sembla contradir la noticia , oi ?.

Des de l’Ajuntament de Susqueda ens ho aclariran, espero.

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com


El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME , http://vptmod.blogspot.com.es/ em comentava que l’any 1956 l'arquitecte Josep Maria Claret i Rubira (Girona, 1908-1988) va fer el projecte de les Escoles de Sant Martí Sacalm.
Les del 1935 doncs, potser no es deurien construir, en tot cas l’Ajuntament ens ho aclarirà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario