martes, 7 de abril de 2015

SANTA EULÀLIA DE BEGUDÀ. SANT JOAN LES FONTS. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

La Roser Riubrugent publica unes fotografies de Santa Eulàlia de Begudà, avui dins al terme de Sant Joan les Fonts, a la comarca de la Garrotxa


La descripció tècnica ens diu ; església romànica desfigurada pels afegits i reformes fetes en èpoques posteriors -són importants les del segle XVII com la porta d'entrada o el 1661 l'escala d'accés al campanar-; Va ser construïda amb carreus grossos, ben escairats i treballats. És una església d'una sola nau, de volta de creueria i absis semicircular. Actualment l'absis no es veu exteriorment, així com els laterals que foren oberts per acollir les capelles laterals. La porta principal s'obre a la façana de ponent i està adovellada, protegida per una porxo. L'espadanya fou convertida en un campanar de torre. Clau de volta Es troba encastada en un mur lateral. Representa la verge amb l’Infant Jesús al braç dret. La primera vesteix túnica llarga amb plecs i portava a la mà un objecte, avui desaparegut. El Nen porta a la mà dreta els rosaris. Els rostres de les dues figures foren trencats a cops de mall. Producte de la transformació del segle XVII.

L'any 1463 l'església ve esmentada com "Sant Jaume de Begudà", posant de manifest un canvi de patronatge que perdurarà fins ben entrat el segle XVII.




Any 1919. Foto de Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot, 1958) 

Que Sant Eulàlia   porti fins a l’Altíssim la nostra sempiterna pregaria, Senyor, allibera el teu poble !!!

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario