martes, 28 de abril de 2015

CAL BOU. SANT SEBASTIÀ DELS GORGS. AVINYONET DEL PENEDÈS

Observava que les dades referents a l’autor de l’edifici estaven en blanc a la fitxa del Mapa de Patrimoni Cultural, va ser construït l'any 1893 . Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del mestre d’obres i/o arquitecte autor.

La descripció ens diu ; edifici aïllat, de planta quadrangular, compost de planta baixa, pis, golfes i torratxa. Cobertes a dues vessants de ceràmica vidrada, en forma de creu, i terrats i cobertes a una vessant, més baixes, laterals. Obertures allargades d'arc rebaixat. Cornises motllurades de separació de pisos. Ràfec amb mènsules, baranes de merlets i ulls de bou en els pisos superiors. Fusteria de llibret a les obertures amb decoració modernista, així com la reixeria. Jardí amb baluard amb divisions d'estil francès. Té barri amb una interessant reixa amb elements simbòlics del treball al camp (arpiots, rella, etc..), a més de la llegenda "JB 1893", a dins hi ha una altra data que és "JB 1910"



Al Quixot, hi ha una frase molt encertada ‘ con la iglésia hemos topado, Sancho amigo' , en el nostre cas, la topada es dona SEMPRE a nivell local, Ajuntaments i/o DIPUTACIONES PROVINCIALES.

Ens queda però, la ‘societat civil’ en aquest cas els avinyonetencs, als que demanem la seva col•laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario