martes, 3 de marzo de 2015

SALVEM LES ESCOLES VELLES DE L’HOSPITALET DE L’INFANT. TARRAGONA. CATALUNYA

En la meva recerca d’escoles ‘velles’ a la província de Tarragona em topava amb la pàgina ‘Salvem Les Escoles Velles de l'Hospitalet de l'Infant’ , que s’aixecaven a la dècada dels 50 del segle XX, i que exerciren primer com escola pública, i en l’època final com ‘quasi Institut ‘ en el que confluïen els estudiants de l’Hospitalet i els de l’escola d’Hifrensa.


Seguirien anys d’aixoplugar serveis municipals i entitats cíviques i socials, fins que recentment des del Consistori, s’ha plantejat el seu enderroc, per aixecar-hi un nou edifici.


La plataforma ‘Salvem Les Escoles Velles de l'Hospitalet de l'Infant’ defensa que cal conservar aquest edifici ‘públic’ – el més antic del nucli de l’Hospitalet de l’Infant – , perquè alhora que ‘explica’ la història recent, dona una resposta adequada a les necessitats dels serveis municipals, i de les entitats cíviques i socials. A judici de la Plataforma, els recursos econòmics destinats a l’enderroc i nova construcció, tenen en aquests temps de crisis econòmica, millors destinacions per acomplir.

Es qüestiona la legalitat d’aquest procés, d’acord amb allò que és disposa al capítol ‘De los delitos sobre el patrimonio histórico’ als articles 321 i següents del Codi Penal, i se’n donarà trasllat a la Fiscalia de Provincial de Tarragona, per tal que des d’aquesta instància es valori, si tot el procediment està ajustat a Dret.

No sabia trobar les dades de l’arquitecte d’aquest edifici, i ho demanaré a l’Ajuntament, així com – en el seu cas – les dades que puguin figurar en el Catàleg de Patrimoni.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario