miércoles, 4 de marzo de 2015

GRUP ESCOLAR MALAGRIDA. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Llegia que l’arquitecte Josep Goday i Casals (Mataró, 1882 - Barcelona, 1936), fou l’autor d’aquest centre situat a l’ Avinguda de la Raça, 28-30, d’Olot, a la comarca de la Garrotxa.


La descripció tècnica ens diu que és un edifici d'estructura simètrica, té dues plantes a on predominen les finestres.
L'edifici té un cos central més alt que els altres, la teulada del qual és perpendicular a les altres -que són horitzontals- a dues aigües i coronat per pinacles de ceràmica. A la part davantera hi ha dues parts situades als extrems i que sobresurten més que la façana. Disposa de baixos i pis superior. Les obertures es troben repartides per les façanes seguint un marcat racionalisme encara que disposa d'alguns elements de decoració de tradició barroca.

Es va fer una restauració els anys 1983 i 1984 a càrrec de l'arquitecte gironí Arcadi Pla i Masmiquel (Gerona, 1945), enderrocant-lo gairebé tot a excepció de la façana i adequant-lo, repartint aules i despatxos de nou. Es va afegir un pavelló.

El cost pressupostat de les obres va ser de quaranta-sis milions de pessetes, dels quals, l'Ajuntament olotí en va pagar tretze i la resta anà a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Us deixo un enllaços molt interessants;

http://malagrida.m972.com/malagrida.html
http://www.xtec.cat/centres/b7002296/centre/historia/4postguerra/Historia-primersanys.htm

En qüestió d’escoles TOTHOM n’ha vist almenys una al llarg de la seva existència, i és per això que en la tasca de recuperar la ‘memòria històrica’ , faig extensiva la petició d’ajuda a TOTS els ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario