miércoles, 4 de marzo de 2015

ESCOLES ESCOLAPIES. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Llegia d’aquest edifici de la Plaça Clarà, que retratava l’Ivan bea (talk), que l’obra va ser realitzada pel mestre d'obres i arquitecte municipal Esteve Pujol, documentat a Olot almenys entre els anys 1861 i 1904. Tant el pressupost assignat a l'obra, com els plànols, estan signats per ell. La construcció es va dur a terme en diverses etapes: al 1877 es va fer el cos esquerra, al 1897 el central, al 1906 el dret i hi ha constància d'una benedicció de la capella al 1916.


La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta rectangular perfectament simètrica. Està format per un cos central que s'amplia des de la façana principal -que és la d'una església- cap als costats. Dit cos central està cobert a dos vessants i té una portalada conformada per arcs de mig punt concèntrics i a sobre seu també es pot apreciar una finestra amb tres obertures també emmarcades dins arcs de mig punt. Als costats d'aquesta part central, s'aixequen dues torres de planta rectangular amb obertures perfilades per arcs bessons de mig punt a cada costat. Ambdós campanars estan coberts per estructures piramidals. Entre el pany de l'edifici i la plaça de Catalunya es va deixar una amplia faixa sense edificar per tal de no haver de seguir el pla unitari (amb porxades) de la plaça.

En qüestió d’escoles TOTHOM n’ha vist almenys una al llarg de la seva existència, i és per això que en la tasca de recuperar la ‘memòria històrica’ , faig extensiva la petició d’ajuda a TOTS els ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario