domingo, 1 de marzo de 2015

CA L’AMERICANO. LA LLACUNA. L’ANOIA. CATALUNYA

Ca l´Americano, és una casa de l’ any 1878 , formada per dues construccions diferents unides, amb la porta adovellada, situada em mig de les dues façanes, sembla però, que formant part d'una d'elles que és l'estructura més baixa i de planta irregular ja que s'adapta al carrer i a la cantonada.


Aquesta estructura té dos pisos i golfes i moltes finestres disposades simètricament. L'altre edifici és més alt, amb coberta a dues vessants i amb barbacana a una dels costats curts. També té moltes portes que formen balcons als dos pisos. La balconada del primer pis s'arropenja damunt mènsules. A la planta baixa té finestres alineades amb les portes dels balcons. El portal d'entrada que uneix, a nivell de façana les dues construccions, porta, a la dovella principal: Joan Gomà 1878.

L'edifici més alt pot ser una fàbrica reutilitzada, ja que l’any 1843 Josep Gomà fundà fàbrica de filats.

L’ampli vestíbul que dona entrada al menjador, acull un petita exposició, en la que veiem una part del material de l’època en que l’Americano acollia el cinema, com imatges d’ actes socials que es dugueren a efecte dins la casa.

Dinàvem esplèndidament, de primer un saltejat d’escarxofes, mongeta tendra, sípia i botifarra negra, i de segon un bacallà al forn que literalment ‘ hi cantaven els àngels ‘. Ens ho havia recomanat la Fina – a la que desitgem una ràpida millora de la seva tendinitis - , i hem deixem constància perquè entenem que és just i necessari.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario