miércoles, 4 de febrero de 2015

SANT SALVADOR DE TOLÓ. GAVET DE LA CONCA. PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Josep Antoni Uriz Rodríguez, em feia arribar una fotografia de l’església parroquial de Sant Salvador de Toló, al terme de Gavet de la Conca, a la comarca dels Pallars Jussà.

La descripció ens diu ; edifici d'una sola nau, amb coberta de teula àrab a dues vessants. Es troba adossada a una casa. A la façana de ponent hi ha el portal, d'arc adovellat de mig punt amb molt regràs. Les façanes estan arrebossades i l'interior es troba decorat per nombroses pintures al fresc. A l'extrem sud-oest hi ha el campanar de planta quadrada amb murs de pedra vista i quatre finestres de mig punt per a les campanes.


Sant Salvador de Toló, és l’indret amb mes població del terme de Gavet de la Conca, fins al darrer terç del segle XX tenia servei de Guàrdia Civil, i escoles de nois i noies – de les que ens agradarà rebre’n imatges i tenir noticies de la seva història, a l’email coneixercatalunya@gmail.com - actualment l'escola roman tancada, i els nois i noies del lloc tenen transport escolar per anar a seguir els seus estudis a Tremp.


El Pallars jussà és una comarca injustament oblidada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario