viernes, 13 de febrero de 2015

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI DE LA COOPERATIVA AGRICOLA DEL CATLLAR ?. TARRAGONÈS. CATALUNYA

Retratava l’edifici de la Cooperativa Agrícola del Catllar, donava per suposat – malgrat els meus anys, sóc un ingenu – que l’edifici forma part del Catàleg de Patrimoni, i que trobaria tota la informació.

Llegia que el 17 de juny de 1901, s’oficialitza l'establiment de la Societat agrícola, que tindrà la seva seu a l’edifici del Carrer Onze de Setembre, 5-7 .

La noticia que el seu fundador, Pau Solé i Mensa, fou assassinat, en estranyes circumstàncies, i que el seu cadàver fou cremat, em posava el ‘pels de punta’.
http://antropologiaimes.blogspot.com.es/2013/08/qui-va-matar-pau-sole-mensa.html

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors del projecte, dissortadament – també a Catalunya - no hi ha en general consciència per part de les administracions, i fins dels mateixos administrats, del fet que el patrimoni és un actiu molt valuós alhora de configurar una oferta interessant per atraure visitants.


La tipologia de l’edifici és molt comú en aquesta mena d’instal•lacions, i en aquella època el nombre d’arquitectes, i fins de mestres d’obres, en aquestes contrades era més que limitat. L’absència d’aquesta dada és una manifestació més, de la mediocritat en que passem la nostra existència.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario