sábado, 31 de enero de 2015

SANT JULIÀ D’ALFOU. SANT ANTONI DE VILAMAJOR. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL

Visitava Sant Julià d’Alfou l’any 2009, i anotava en aquella ocasió : la rectoria actualment està en estat ruïnós.
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/06/sant-julia-dalfou-terme-de-sant-antoni.html

Tornàvem a visitar Sant Julià d’Alfou, el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, i com veure amb la fotografia, la rectoria llueix esplèndida.


Fotografia. Antonio Mora Vergés 



Fotografia. Vicent Miralles Tortes


A la pàgina de l’Ajuntament trobava : http://www.santantonidevilamajor.cat/esglesia-de-sant-julia-d-alfou

La rectoria fins el maig del 2011 , quan van finalitzar les obres de la seva reconstrucció, estava en estat ruïnós.

Actualment és un edifici polivalent en ple funcionament , al servei de tot el municipi , principalment pels veïns d’Alfou per la seva proximitat.

Des de la seva inauguració s’han portat a terme cursos d’activitats diverses (curs 2011-2012) complementaris i compatibles en horaris, amb els que es fan, ja fa uns anys, al Casal Sociocultural Escoles Velles.

El record colpidor del runam de les Escoles que la II República volia fer en aquesta parròquia – i que no s’acabaven com a conseqüència de la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el Govern de la II República - , que es negaria a acabar el segon feixisme, i àdhuc la ‘Democraciola’ que d’ençà de 1978 ens ha portat a un estat de quasi misèria, enterboleix l’afirmació cofoista del Consistori vilamajorí.

La descripció que hi ha a http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_29300
Ens diu ; edifici d'una sola nau, petita, d'estil romànic, amb volta de creueria i la clau decorada, l'obra és de paredat i està emblanquinada. La façana és de construcció posterior, decorada amb un capçal a mena de petxina plana semicircular. La teulada és a dos vessants. El campanar té tres cossos separats per cornises, és de paredat i carreu, coronat per merlets i una piràmide quadrada. Les finestres, una d'elles geminada, són posteriors. El segle XVI se li van obrir capelles de volta de canó seguida.

En relació a la documentació del Patrimoni Històric, estem a la cua d’Europa, i no serveix d’excusa el fet que al REINO DE ESPAÑA, les coses encara es facin pitjor. No és una qüestió de diners – mai ho ha estat – és la manifestació palesa de que molta gent – fins el PP – s’omple la boca ‘d’amor a Catalunya’, i els fets més quotidians venen a negar aquesta afirmació.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario