martes, 13 de enero de 2015

LES CASES BARATES DEL CARRER D’EN BOSCH. SANT ANDREU DE LA BARCA. EL LLOBREGAT JUSSÀ

Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951)fou l’autor – en una data indeterminada – de les cases de números 6-8-10-12-14-16 del carrer d’en Bosch.



L’edifici de dues plantes compta amb una llarga balconada de ferro forjat, que reprodueix diversos elements decoratius i que divideix horitzontalment la façana.

Advertia que en l’actualitat – com succeeix a la major part dels ‘nuclis històrics’ – els estadants majoritàriament pertanyen al col•lectiu dels emigrants més recents.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de les dades del promotor d’aquests edificis, i de l’època en que s’aixecaven.

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario