lunes, 26 de enero de 2015

ESCUELAS NACIONALES GRADUADAS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET. IN MEMORIAM

Començava l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i alguns com las Escuelas Nacionales Graduadas de Sant Vicenç de Castellet, son hores ara, només un trist record.

En la meva recerca trobava a http://arxiufotosvc.blogspot.com.es/p/escoles.html fotografies d’el centre escolar de Sant Vicenç de Castellet que va esser enderrocat per a destinar la superfície a zona d'aparcament de vehicles.



No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors d’aquell edifici.

I com tinc per costum, demanava l’ajuda de qualsevol persona que en tingues informació.

El David Sanz publicava a la pàgina del face de Sant Vicenç de Castellet.

El projecte arquitectònic és de l’any 1917.

La inauguració es va fer l'any 1927.

L’arquitecte va ser Josep Marcet Ribalta, que acabava els estudis l’any 1917
file:///C:/Users/Antonio/Downloads/La%20Construcci%C3%B3n%20moderna.%2015-2-1917,%20no.%203.pdf

La Núria Puértolas Carasusán afegia; les fotografies pertanyen a l'Arxiu Miquel Vila, i les podeu trobar a la pàgina web del poble.

Respecte de l’arquitecte Josep Marcet Ribalta, més enllà de la data en que inicia la seva activitat no sabia trobar cap dada relativa al lloc i data del seu naixement i traspàs, ni de cap altra de les seves obres.

Imagino que l’escola de Sant Vicenç de Castellet, va tenir al llarg de la seva història un o més ‘noms’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

P/D

Enviarem aquest breu a http://www.naciodigital.cat/manresainfo/ amb prec de publicació , i amb l’esperança que Sant Vicenç de Castellet sigui un pioner del Bages, pel que fa a recuperar la memòria de les seves escoles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario