lunes, 19 de enero de 2015

CASA PASCUAL I PONS. BARCELONA

Aquest edifici situat al Passeig de Gràcia , 2-4 , Ronda Sant Pere, 1, cantonada amb el carrer de Casp,2-4, amaga, sota una aparença unitària, dues edificacions que l’Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 – ídem, 1 de setembre de 1931) projectava als anys 1890-91 per a dos membres d'una mateixa família.


El conjunt destaca, en un emplaçament privilegiat, per les grans dimensions i per la unitat i simetria, tot i que utilitza diferents solucions volumètriques i formals en els punts més significatius, com les torres de les cantonades. Les solucions formals neogòtiques són clarament apreciables en la plenitud de la façana, l'ús de la pedra, les torres punxegudes, el ràfec i el disseny general, a més de la decoració feta de manera quasi arqueologista.

A l'interior, hem de remarcar l'entrada principal de la casa número 2, recuperada a la reforma de 1984 ( MBM- Espinet-Ubach- Lluís Pau ), i alguns dels espais més representatius de la planta principal mantinguts també durant la reforma i on destaca, com a exemple de la rica ornamentació original, la llar de foc i els vitralls.

M’agradarà tenir noticia del promotor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario