lunes, 19 de enero de 2015

CASA COMALAT. BARCELONA

Em costava identificar aquesta casa obra de l'arquitecte modernista Salvador Valeri i Pupurull (1873 - 1954), que s’aixecava entre els anys1906 a 1911.

Hi ha – almenys per a mi que em confesso profà en arquitectura – moltes semblances estètiques amb la Casa Calvet (1898-1899) obra en aquest cas de l’ Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms , 25 juny de 1852 - Barcelona , 10 juny de 1926 ).


Llegia que la façana principal de la Diagonal està realitzada en pedra, que en ser del modernisme tardà, està concebuda amb un gran decorativisme. En la seva part baixa, la porta és de fusta amb forja de ferro i als seus costats es troben dos grans balcons de gran originalitat, que fan evocar elements orgànics i tenen certa semblança gaudiana amb la casa Batlló. Una tribuna central correguda es troba entre els pisos principal i primer, essent coronada amb un pinacle afilat. La resta de la façana es compon de balcons amb les seves bases decorades escultòricament i les baranes de ferro forjat de gran curvatura. La part superior de la façana està rematada per una obertura calada i amb gran ornamentació floral tallada en pedra en tot el seu voltant i coronada per la part posterior de l'obertura, per una torre amb forma de gorra de arlequí revestida amb ceràmica vidriada de color verd .

No retratava – espero tenir ocasió de fer-ho un altre dia – la part del carrer Còrsega que és totalment colorista en la decoració a base de ceràmica policromada estesa per tota la façana realitzades per l'artista Lluís Bru i Salelles (Ondara, la Marina Alta, País Valencià, 1868 - Barcelona, 1952) amb forma tota ondulant i amb galeries de fusta tancades per persianes.

M’agradarà tenir noticia del promotor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario