domingo, 11 de enero de 2015

ALZINA DE PELLEU. ORCAU. ISONA I CONCA DELLA. PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Miquel Bailac Bonales publicava una fotografia de la dita alzina de Pelleu, al poble D’Orcau, avui terme d’Isona i Conca Della, a la comarca del Pallars jussà.


Alçària total 15,0
Volt del canó 5,28
Capçada mitjana 21,3

Amb un volt de canó extraordinari i ramificada en 3 besses a 2 metres, l'Alzina de Pelleu va ser declarada arbre monumental l’any 1992. És l’únic exemplar de alzina carrasca declarat a la comarca del Pallars Jussà. Es troba dins un alzinar del poble d’Orcau. Per arribar-hi, des de Tremp, cal creuar el Pont del Riu i allà agafar el camí de la Coma, que segueix el barranc de la Coma. Resseguir aquest camí uns 2,5 km.

Allà cal deixar el cotxe i resseguir el camí que queda a l’esquerra (uns 100 m) i ja es podrà veure l’Alzina (cal assabentar-se de l'estat del camí).

A 0,5 km en direcció N hi ha l'embassament de Sant Antoni.

El Miquel em deia en relació a les instruccions per accedir fins a l’alzaina ; Antonio, la descripció de com anar NO es correcta, vam perdre mitja hora per culpa d’aquesta referència falsa, et passaré el lloc exacte (a mes de dos quilòmetres).




I, em feia arribar fins a tres imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com , fent-ho saber alhora a la Generalitat per tal que esmeni – també – la seva pàgina : http://www.icc.cat/vissir3/index.html?tATy3vmrV

És l’alzina carrasca més gruixuda de Catalunya. Si considerem les dues subespècies d'alzina, seria una de les més gruixudes.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario