jueves, 18 de diciembre de 2014

SANT MARTÍ DE PORRES DE GAVADÀ. VANDELLÒS. TARRAGONA

Trobava una minsa informació : http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/vandellos-i-l-hospitalet-de-l-infant/cal-ferrer-nou




Mas conformat en successives reformes i ampliacions, en un conjunt d'edificis de planta rectangular adaptats a l'aterrassament de la muntanya. Havia estat habilitat com a residència d'estiu. Obra de paredat, amb cobertes a dues vessants. Té adossada una capella advocada a Sant Martí de Porres construïda l’any 1975 en l'interior d'una torre bastida en paredat, rematada per merlets. Tant aquests com la forma apuntada de la porta -fals arc- i una llarga finestra en forma d'espitllera han estat força restaurats imitant l'estil medieval que, de tota manera, semblaria la readaptació d'una primitiva torre de defensa preexistent -probablement del segle XVI, com la que es troba en ruïnes més amunt de la muntanya- de la qual el pis superior s'hauria refet totalment.


A l’altre costat de la carretera que comunica per la muntanya Vandellòs i l’Ametlla, hi ha un grup de cases que presenten un estat de ruïna irreversible.

Trobava un enllaç molt interessant en un bloc : https://devotosdefraymartin.wordpress.com/2013/01/13/historia-de-la-ermita-de-san-martin-de-porres-en-gavada-tarragona/

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario