martes, 9 de diciembre de 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA. VILA-RODONA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

El Marcel Morató Tort, em feia arribar unes fotografies de l’església parroquial de Vila-rodona, advocada a Santa Maria.


Aconseguia retratar TOT l’edifici, literalment voltat d’habitatges,amb l’excepció d’una Plaça situada en un nivell inferior.

L'església de Santa Maria de Vila-rodona, situada al centre de la vila; s’alçava entre els anys 1793-1797 , amb els ‘ diners d’Amèrica’’, dades de : http://www.vila-rodona.oasi.cat/ftp/normes_text_refos.pdf , en les que trobava faltar el mestre d’obres autor del projecte, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Trobava un excel•lent treball del Josep Santesmases i Ollé, en el que s’explica l’evolució de l’església – i fins de la pràctica religiosa - des dels primers decennis del segle XX : http://www.raco.cat/index.php/resclosa/article/viewFile/27225/27059

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta de creu llatina, d'una sola nau amb capelles laterals. Els suports són pilars i pilastres, i els arcs de mig punt. La nau central es cobreix amb volta de canó amb llunetes, i el creuer amb cúpula damunt petxines, que es manifesta exteriorment en forma de cimbori vuitavat. El campanar és als peus, a l'esquerra de la façana. Té planta quadrada i dos cossos vuitavats.



La façana és senzilla i va ser reconstruïda, juntament amb el campanar, fa pocs decennis.

L'edifici és de paredat i pedra.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario