martes, 9 de diciembre de 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE. VILA-SECA. TARRAGONÈS. CATALUNYA

La Montse Devesa publicava una làmina amb una vista de l’església parroquial de Vila-seca, advocada a Sant Esteve.



La descripció tècnica ens explica que és un edifici de traçat renaixentista i gòtic, obra del mestre d'obres Joan Morsegas. Presenta una sola nau i capelles situades enmig dels contraforts, la capçalera és poligonal i amb volta de creueria, les capelles estan cobertes amb volta de canó. La façana de l'església és potser l'element més renaixentista. És molt senzilla, l'element més destacat és la portalada, on es troba la porta d'accés, obra de l'arquitecte Pere Blai. La porta està emmarcada per sengles columnes jòniques sobre plints enlairats. L'arc és de mig punt, rematat per un frontó triangular. Damunt hi ha un òcul circular i sense radis. El frontispici acaba en pla, amb els angles superiors bisellats. La torre s'enlaira rectangular i s'adapta a les formes de la capella. Nombroses gàrgoles canalitzen el drenatge de les aigües de pluja.

Ens feia evocar a un bon nombre de persones, els dies que a la seva ombra, gaudíem de la família, la infantessa i/o la joventut.

És bo recordar que el Tarragonès és una de les tres comarques en què va quedar dividit el Camp de Tarragona en la divisió comarcal de 1936, fins aquella data hom parlava només del Camp sobirà, o del Camp jussà.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario