lunes, 15 de diciembre de 2014

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA. SANTA SUSANNA. EL MARESME. CATALUNYA

El Xavier Burcet Darde retratava l’ermita blanca, de planta rectangular, amb una absidiola seguida que ja tenia la nau, sense cap relleu que fixi la unió dels dos elements. Un petit cos adossat forma la petita sagristia, en pitjor estat de conservació que l'ermita advocada a la Mare de Déu de Gràcia, al terme de Santa Susanna, a la comarca del Maresme.


L'interior, il•luminat per una petita finestra oval sobre la porta d'entrada, està decorat amb un mosaic, que no cobreix la volta, on al mur de l'esquerra es representa un paisatge terrestre amb boscos i el poble de Pineda i a la dreta vaixells, peixos i mar; al presbiteri, colors clars i el cel. Hi ha una imatge de la verge en bronze. Al vèrtex de la façana hi ha una espadanya amb la corresponent campana.


Llegia que va ser restaurada, a iniciativa de l’ aleshores rector de Pineda, mossèn Ignasi Forcano Isern, obra que s’acabava a l’agost de l’any 1981, aconseguia una imatge de l’interior recobert amb un mosaic al•legòric del mar i les muntanyes, obra de Josep Perpiñà Citoler, autor també de la imatge de la mare de Déu que presideix el presbiteri.


http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/10/la-olympus-fe-100-la-maquina-catolica_24.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario