martes, 11 de noviembre de 2014

SANT GENIS DE CASAVELLS. CORÇÀ. GIRONA. L’EMPORDANET. CATALUNYA

Retratava l’església parroquial de Casavells, poble que pertany actualment a Corçà, a la comarca de l’Empordanet, està advocada a Sant Genis.


La descripció tècnica ens diu que és un edifici d'una nau i absis semicircular. Volta apuntada a la nau, arc triomfal de la mateixa forma i volta absidal ametllada. Finestres romàniques de doble esqueixada; restes de la porta primitiva a migdia, d'arc de mig punt. Als afegitons i reformes post-medievals hi corresponen les capelles laterals, la sagristia i el cos superior o terrabastall. També són tardanes les obertures del frontis: porta barroca classicitzant amb frontó corbat i partit i fornícula i un òcul. A la porta hi figura l'any 1722. Al costat N del temple es dreça la petita torre-campanar romànica de pla quadrat i un pis d'obertures geminades. L'aparell romànic és de carreus grans i ben escairats. Els murs dels sectors afegits són construïts amb pedres sense treballar, lligades amb carreus angulars. Campanar de Sant Genís. Petit cloquer de torre de planta quadrada al costat septentrional de l’església El pis superior té quatre obertures geminades i romàniques que tenen arquets de mig punt, columnetes i capitells. Corona la torre una cornisa .

Aquí, com a Sant Martí de Cassà de Pelràs, o a Sant Joan de Matajudaica, la manca de sacerdots és si cap encara més evident, perquè els residents son persones d’edat en la seva majoria.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario