lunes, 13 de octubre de 2014

CAN MAS. SENTMENAT. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

La casa s'havia anomenat Clivillac, segons em comentava el Jaume Verdaguer Famades ( no confondre l'abreviatura J.Verdaguer amb : Jacint Verdaguer i Santaló, Folgarolas , Osona , província de Barcelona , 17 maig de 1845 - Vallvidrera -avui districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona -, juny 10 de 1902 ), és un topònim clarament descriptiu que fa referència al fet de trobar-se la casa, literalment al costat d'un barranc d'amplada notable, que supera avui la carretera Sentmenat / Polinyà i a l'època del patrici Menna Oliveres Paré, per un pont de cinc ulls amagat avui a la vista per la vegetació i la incúria.

Ens costava accedir a l'espai que hi ha entre la bassa i l'edifici de Can Mas, la vegetació ha fet la seva feina d'ençà de les darreres dècades del segle XX quan marxava el darrer masover.

La descripció tècnica ens diu que es tracta d'una masia de quatre crugies i dues plantes. L'edifici té planta rectangular, amb un afegitó a la banda anterior esquerre. La teulada té dos vessants, i el carener és perpendicular a la façana principal.


Ha estat objecte d'espoli - com la propera casa Menna Oliveres Paré - i presenta un aspecte d'absoluta desolació i ruïna fins al punt que ha esdevingut un lloc perillós per a la seguretat física de les persones.

La crònica es podia fer gràcies a CM62 Informàtica de Castellar del Vallès, que em deixava un ordinador de 'cortesia' - quan el meu queia en acte de servei després d'una aferrissada resistència als hackers anticatalans i antidemocràtics que l'atacaven des de l'inici quasi del procés sobiranista, entenc que bàsicament pel fet d'escriure en català i de Catalunya.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario