lunes, 29 de septiembre de 2014

PONT DE MALAFOGASSA. VILANOVA DE SAU. OSONA. CATALUNYA

L'Antoni Pladevall i Font (Taradell, Osona, 1934) explica que Pont de Malafogassa,sobre la Riera Major afluent per la dreta del Ter, fou construït pels volts de l'any 1498 essent el seu mestre constructor PERE FOLGUERES, de Sant Andreu de Bancells. Varen contribuir a les despeses del seu cost els veïns de Vilanova de Sau de Sant Andreu de Bancells, de Castanyadell i Querós: així consta per una talla o contribució imposada als feligresos de les dites parròquies, el 25 de gener de 1498.

La descripció tècnica ens diu; pont de dues arcades, una de molt ample, sota la qual passa la Riera Major i , l'altre no tant, sense finestres o arquets i d'esvelta silueta. Rep el nom de Malafogassa d'una antiga casa i molí que té al seu redós.


Està clar que les rutes de comunicació no seguien els models actuals, i ens agradaria saber en aquest cas, quins llocs comunicava aquesta majestuosa infraestructura, sou pregats de fer-nos-ho saber a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Sau etimològicament deriva de saio (< cast. sayo), pronunciat dialectalment canviant la o àtona en u i suprimint la ј intervocàlica.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario