lunes, 29 de septiembre de 2014

CEMENTIRI DE TARVERNÒLES I CAPELLA DEL SANT CRIST.. OSONA- CATALUNYA

El poble de Tavèrnoles (537 metres d'altitud ) es troba al pendent de ponent de la serra de Savassona, abans de la pujada cap al castell. És format un conjunt de cases antigues, hostals, cases d’estiueig, l'església romànica de Sant Esteve i el fossar municipal.


Manllevava la descripció que en fan del cementiri, els bons amics del bloc ' Imatges de Pedra i Silenci' ; el cementiri consta de diversos grups de nínxols en parets emblanquinades, una única sepultura a terra, una creu central i la capella, situada al fons, com és habitual. La reixa de la porta indica l’any 1896. Està tancat amb un cadenat però des de fora es pot veure tot l'interior.

Estem pendents que des de l'Arxiu Gavin ens confirmin - si és el cas l'advocació del Sant Crist per la Capella d'aquest fossar.Ens confirmaven la nostra hipòtesis, CAPELLA DEL SANT CRIST DE CEMENTIRI DE TAVÈRNOLES

Etimològicament deriva del llatí tabĕrnŭlas, ‘casetes de fusta’, ‘tavernetes’, casuc', 'hstalet' abans de la creació del Monestir de Sant Pere Casserres, havia estat un mas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario