lunes, 29 de septiembre de 2014

CASA DACHS - VILLA ESPERANZA. FOLGUEROLES. OSONA. CATALUNYA

Retratava el majestuós edifici de planta quadrada, coberta a quatre vessants i amb una llanterna central, que està situat face t face amb l'església parroquial dedicada a Santa Maria, la descripció tècnica ens diu que consta de planta baixa i dos pisos. Presenta un portal d'arc rebaixat orientat vers el NE, davant el qual s'obre un ample jardí que envolta la casa per la banda de migdia i tancat per un mur de pedra que mort a la paret NW; en aquest sector s'hi obre un altre portal de les mateixes característiques. Al primer pis s'hi obren balcons quadrats i el segon unes finestres geminades d'arc de mig punt, protegides per uns trencaaigües. Les obertures de la llanterna, que dóna llum a l'ull de l'escala, són de forma rectangular acabades en forma triangular. Al costat SW s'uneix a les cases del carrer. És construïda en pedra, arrebossada i estocada al damunt. Amb l'estucat s'hi dibuixen les formes dels maons i el nom de la casa "Villa Esperanza".


No trobava cap referència del mestre d'obres i/o arquitecte, autor del projecte, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Folgueroles etimològicament de falgueroles, diminutiu de falgueres. En la venda d'un alou feta l'any 1067, es fa menció de la parròquia sancte marie felgerolis (Balari Oríg. 193).

No tinc costum de comentar els hostals de restauració que em desagraden - i no ho faré en aquest cas tampoc - , en tot cas, us desaconsello Folgueroles per quedar-vos a dinar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario