sábado, 9 de agosto de 2014

LA CASA NIUBÓ. MOLLERUSSA. PLA D’URGELL. LLEIDA. CATALUNYA

A la pagina ‘passejant per Mollerussa’, es fa esment d’aqust edifici en el següents termes ; Casa senyorial de la família Niubó construïda els anys 1905-1906 pel mestre d’obres de Tàrrega Ramon Solà Llobet. És un edifici en cantonada que segueix les pautes del modernisme i que es caracteritza per la torratxa que s’alça just a l’angle, amb una coberta piramidal de ceràmica vidriada de color verd. La torreta compta amb un bonic balconet a mig escaire i amb la llinda esglaonada, solució que s’aplica també a les finestres geminades de la planta baixa i de la part central del segon pis. Les altres obertures són d’arc rebaixat.


L’any 1988 el Sr. Sr. Flòrido Niubó Salvia i família van fer donació d’aquest edifici a l’Ajuntament de Mollerussa amb la finalitat de què es convertís en la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Va ser restaurada l’any 1990 i habilitada com a seu del Consell Comarcal. Actualment disposa d’un edifici adjacent de vidre on s’hi troben altres depèndencies vinculades al Consell Comarcal com són: Patronat de Turisme de la Comarca del Pla d’Urgell, Institut d’Estudis Comarcals del Pla d’Urgell, Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Consorci del Museu de l’Aigua dels Canals d’Urgell, Consorci Leader –Pla d’Urgell-, Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran del Pla d’Urgell i l’Institut Tècnic d’Assessorament i Gestió Integrat ITAGI.

Els Niubó de Mollerussa tenen alguna relació amb el que fou Coronel Antoni Niubo de les forces de la reina governadora, Maria Cristina de Borbó ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario