viernes, 1 de agosto de 2014

ESTACIÓ INTERNACIONAL DE CANFRANC. OSCA

El Sergi Campas Canalias visitava l’estació Internacional de Canfranc, de la que ens diu la descripció tècnica que es tracta d'un edifici de planta allargada i estructura simètrica, articulat en cinc cossos, amb el central i els laterals avançats i més elevats. Aconsegueix els 241 metres de longitud i té 75 portes a cadascun dels seus costats donant lloc a un edifici de considerable grandària.


Exteriorment segueix models de l'arquitectura palacial francesa del segle XIX . Presenta un tractament classicista dels paraments, amb una variada combinació de materials: formigó, pedra, ferro i vidre, el que dóna lloc a un interessant joc cromàtic accentuat per la presència de cobertes de pissarra.

L'interior és lluminós, equilibrat i elegant, amb una distribució funcional dels espais a partir d'un vestíbul central cobert amb una gran cúpula de fosa. Els diferents espais (billetería, duanes, bar, hotel, etc.) Es troben clarament diferenciats tant per la seva estructura com per la seva decoració.


El primer pis de l'edifici es troba obert pels fronts oriental i occidental a les andanes, coberts per una marquesina sobre columnes i pilars metàl•lics. Sobre aquesta s'aixeca el segon pis, obert per obertures de mig punt en els cossos avançats i per llindes en els reculats, els quals presenten més mansardes a la teulada.

Ens agradarà tenir noticia de l’autor i/o autors a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario