jueves, 14 de agosto de 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MARTÍ. CASTELLAR DE LA SELVA, QUART. GIRONÈS. GIRONA. CATALUNYA

La Merce Mañach retratava l’església advocada a Sant Martí, de Castellar de la Selva, avui en terme de Quart, a la comarca del Gironès.


La descripció tècnica ens diu ; edifici d'una sola nau de tres trams amb volta de canó d'arestes i capelles laterals entre contraforts. L'absis semicircular té adossat el campanar de planta quadrada amb obertures d'arc de mig punt i coronat per un cimbori. La façana té portalada rectangular i un baix relleu que emmarca una fornícula amb la data de 1760. A la part alta hi ha un rosetó de vitralls. El parament és de pedra irregular i carreus ben escairats als angles. A l'interior els murs estan decorats amb frescos d'escàs interès artístic. Part preromànica L'antiga capella és adossada a la capçalera de l'actual temple. Consta d'una nau amb volta d'encanyissat, absis rectangular i, a la part de ponent, s'endevina un arc de ferradura.


El temple actual data del segle XVIII i s’edificava – amb els diners d’Amèrica -. al costat d'una antiga capella preromànica de la que en resten alguns vestigis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario