miércoles, 30 de julio de 2014

TOWN HALL DE ROCAFORT DE QUERALT. CONCA DE BARBERA. TARRAGONA. CATALUNYA

Els indians de Rocafort de Queralt que van fer fortuna a Cuba amb el comerç del safrà a principi del segle XX, van sufragar diverses obres d’utilitat pública, com l'edifici de la Casa de la Vila.

La descripció tècnica ens diu que és un edifici de dos cossos format per una planta baixa i primer pis amb una porxada avançada. Originàriament era d'un sol cos (l'actual cantó dret o nord), que, en una data indeterminada, fou ampliat amb la construcció d'un annex idèntic a l'edifici originari.


El primer pla de l'edifici el forma una porxada amb arcs de mig punt sobre columnes amb capitells florals. Sobre aquesta hi ha una àmplia terrassa. En segon pla trobem una façana asimètrica decorada amb esgrafiats amb elements florals.
Els baixos estaven destinats a escoles, amb una aula per als nens i una segona per a les nenes, d'aquí els esgrafiats de la porxada, en parelles d'amorets que sostenen un llibre, un globus terraqui, una ploma i un paper, un compàs, una plomada de saurí i un caduceu de Mercuri, símbol del comerç, a la part superior hi havia les dependències municipals i dos pisos per als mestres.

Sota els porxos hi trobem una petita font.

Estructuralment a alguns els recorda les construccions religioses barroques dels municipis de la Conca i als altres – entre els que m’hi compto – la façana els recorda les construcció agrícoles industrials de la zona, amb les que coincideix cronològicament.

Costa d’empassar que se’n desconegui l’autor, oi ?.

Sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario