jueves, 3 de julio de 2014

TEATRE KURSAAL.MANRESA. BAGES

Josep Firmat i Serramalera (Manresa, 1889-1970), aixecava l’any 1927, aquest edifici Edifici de planta baixa i quatre pisos, de composició unitària i simètrica.


La façana principal és de composició clàssica, retrocedeix respecte a la línia del Passeig creant un pati amb porxos laterals d'una planta, recolzats sobre pars de columnes amb capitells jònics. A sobre, baranes amb balustres. La façana posterior, molt plana, amb una línia de finestres a nivell de l'últim pis i frontó triangular al coronament. Els porxos comuniquen amb l'interior de l'edifici, on hi ha el vestíbul i dues escales laterals que condueixen als pisos superiors.

A nivell de planta baixa es desenvolupa la sala d'espectacles, concebuda en la forma clàssica d'aquest tipus d'edificis.

Paviments amb fusta i mosaic hidràulic. Relleus en guix. Elements decoratius: composició d'obertures, utilització d'elements clàssics (capitells, frontons, columnes,...). Mobiliari original, làmpades, paviment.

Desprès de la seva restauració ha conservat la façana original, i a l'interior hi ha ara dues sales, una amb 803 butaques, entre platea i amfiteatre, i una altra amb 200.

No hay comentarios:

Publicar un comentario