viernes, 18 de julio de 2014

SANT BARTOMEU DE VILAMITJANA. TREMP. PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

L’enciclopèdia del romànic català no fa cap referència d’aquesta ermita, i mitjançant la Rosa Ventura Cutrina, fèiem arribar el prec d’informació a l’Arxiu del Bisbat d’Urgell, i àdhuc a d’altres instàncies segons em deia en la seva resposta :

He enviat un e-mail a Mn. Benigne, pot ser que trigui una mica.

També he trucat a l'Arxiu Comarcal i no contesten. Hi aniré expressament. Salutacions
.

Revisava una fotografia de la façana que al meu criteri deixa pocs dubtes de la reedificació possiblement com a conseqüència dels terratrèmols dels segles XIV i XV.


En el supòsit que l’esglesiola es troben en altres indrets del REINO DE ESPAÑA, no hi ha cap dubte que fa molt de temps que s’hauria endegat una campanya d’excavacions, i una recerca d’informació, tant des dels arxius de l’antic ajuntament de Vilamitjana, als parroquials de Santa Maria de Vilamitjana, i/o als arxius del Bisbat D’Urgell o el comarcal del Pallars Jussà. Hi ha de vell antuvi instruccions clares del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL per tal de deixar perdre i/o menysvalorar el Patrimoni Històric i Cultural de Catalunya, en la línia clàssica de ‘dessolar la terra’.

Sant Bartomeu de Vilamitjana, espera ja sense esma la seva recuperació, el vent trasllada per arreu la maledicció de Déu vers aquells que s’han feus seus els cabals públics, propiciant així alhora que la pèrdua del Patrimoni Històric de Catalunya, l’empobriment de la població.

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2014/07/ermita-de-sant-bartomeu-vilamitjana.
https://www.facebook.com/pages/Salvem-la-Capella-de-Sant-Bartomeu-a-Vilamitjana/124935400864925?fref=ts

Ens agradarà rebre les vostres aportacions tant a l’email coneixercatalunya@gmail,com a la pàgina del facebook de ‘salvem la Capella de Sant Bartomeu a Vilamitjana’

No hay comentarios:

Publicar un comentario